Vacaturetekstschrijver


Ons verhaal


Fiets

In ons dorp op de Utrechtse Heuvelrug was weinig te doen. Prachtige omgeving natuurlijk, dat wel. De plaatselijke bibliotheek was voor mij als kind de uitgelezen plek om je niet te vervelen. Behalve als je maximum is bereikt op je bibliotheekpasje of die keer dat ik alle boeken uit had. Dan fietste ik een week later weer met een grote boodschappentas achterop hoopvol naar de bieb.

Een nieuw hoofdstuk

Lezen, ik kreeg er geen genoeg van. Later, als corporate recruiter, werd ik super enthousiast van loopbaan verhalen van kandidaten. Vooral die stories met een flinke dosis 'beweging'- of een spectaculaire twist; zo sprak ik laatst nog een reisbegeleider die timmerman werd of het verhaal van een witgoed verkoper die het schopte tot directeur van een IT bedrijf. Eigenlijk is iedere kandidaat die solliciteert bezig met een avontuur. Er is een behoefte, er moet wat verbeteren of veranderen aan haar of zijn werk, de kandidaat gaat op heldenreis, overwint gesprekken en assessments en komt verbeterd uit de strijd met de schat: een nieuwe baan.  

Ik was altijd een van die recruiters die zei: "laat mij die vacatureteksten maar schrijven". Want ik zag een kans. Om kandidaten te boeien en  te raken. Want dat het een stuk persoonlijker, origineler, en met meer beleving kan, dat is wel duidelijk. Met andere woorden: ik gooi er graag een beetje lef in en kijk vooral goed naar hoe marketeers het doen. Dan ben je al een heel end.

Schrijven

Ondertussen is mijn verhaal verplaatst naar de stad Utrecht. Heeft de bibliotheek plaats gemaakt voor een e-reader en staat mijn knalgele fiets met een kettingslot vast aan de Utrechtse gracht. Iedere dag zoek en vind ik het verhaal van jouw employer brand, van de kandidaat en maak ik werk van het schrijven van arbeidmarktcommunicatie teksten.
Wervende Tekst