Vacaturetekstschrijver


Blog


+

PAK 'M BEET, die kandidaat

Met een sterke openingszin. Bovenaan in je vacaturetekst. Dit is jouw kans. Geen laf gedoe met veel vraagtekens en de woorden die iedereen gebruikt. En vooral niet beginnen met wat die kandidaat is of moet zijn. Dus: “Ben jij die enthousiaste recruiter? Die met veel passie de beste kandidaten vindt? En in ons dynamische  en gezellige team past?”, daar houden we gewoon mee op. 

Hoe start je met het beste begin? Twee vette tips:

1 Je begint met wat jij te bieden hebt. De Job Value Proposition is dus je beste vriend. Want waarom kiest de Cyber Security Analyst voor jouw vacature? En niet voor die 1200 andere Cyber vacatures? De JVP. Die zet je in de eerste zinnen: werken met de nieuwste hacking tools, of wekelijks 1 dag thuis. Of je beschermt kantoren over de hele wereld met je security skills. De JVP haalt het beste in je vacature naar boven.

2 Gebruik andere woorden. Wees authentiek. Schrijf met een beetje lef, durf! Zoek naar jouw ‘anders zijn’. In het corporate brand. Want die marketeers hebben al een bak woorden klaar gezet. Maak een mindmap, zoek op google, kijk op synoniemen.net. Schrijf je voor een bedrijf dat koks kleding maakt? Dan gebruik je andere ‘ingrediënten’ en heb je andere werkzaamheden op je ‘bordje’ dan als je voor een grote ‘leisure’ organisatie schrijft. Dan schrijf je over ‘een spannende baan’, over de sfeer, over ‘gasten die een geweldig avond uit hebben’.

Voor

Ben jij een ervaren zelfstandig werkend kok die met passie kookt en hospitality hoog in het vaandel heeft staan? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie!

Na

Wil jij als Kok jouw ingrediënten toevoegen aan onze driegangen diners, seizoens-gerechten, verrassingsmenu’s, specials en proeverijen? In een vast dienstrooster zonder overwerk? Zet dan in op deze baan als Kok bij …..!

Grijp die kans, en die kandidaat, en trek hem/haar je verhaal in. 

‹ Ga Terug
Wervende Tekst